fair play en veiligheid voor een zorgeloos EK voetbal

voetbalfans vieren een doelpunt
Deze zomer vinden grote sportevenementen plaats, zoals het Europees Kampioenschap voetbal (EURO2024) en de Olympische Spelen. Op verschillende plaatsen in ons land zullen naar gewoonte publieke bijeenkomsten met uitzendingen op groot scherm worden georganiseerd.

Om ervoor te zorgen dat deze bijeenkomsten in goede omstandigheden en in een gezellige sfeer plaatsvinden, hebben jullie als supporters ook een verantwoordelijkheid te nemen.

Hier zijn enkele eenvoudige richtlijnen om te volgen:

  • Vermijd overmatig alcoholgebruik
  • Gooi geen drinkbekers
  • Gebruik geen pyrotechniek
  • Respecteer anderen en vermijd provocaties.

Om ervoor te zorgen dat alles ordelijk en in veilige omstandigheden verloopt, werken organisatoren samen met tal van andere partners, zoals lokale overheden, hulpdiensten, brandweer, politie en private bewaking. Respecteer hen door eerlijk en sportief te blijven. Ze zijn er immers om onze veiligheid te waarborgen. Samen maken we van elke uitzending of bijeenkomst een succes.

Ter herinnering: het eerste grote sportevenement is het EK voetbal 2024, dat plaatsvindt van 14 juni tot 14 juli in Duitsland. Vergeet niet dat grote bijeenkomsten een trekpleister zijn voor pickpockets. Laat zakkenrollers niet scoren, lees onze tips tegen gauwdiefstal

Ook interessant voor u:

02 mei 2024
In het kader van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie organiseert de AD Veiligheid & Preventie op 30 april 2024 een bijeenkomst met EU-deskundigen over veiligheid en beveiliging binnen de voetbalwereld. Tijdens deze conferentie wordt een nieuw initiatief gepresenteerd: een hybride digitaal platform dat als waardevolle bron van informatie en best practices zal dienen voor beleidsmakers en instanties die zich bezighouden met voetbalveiligheid.
08 april 2024
In de afgelopen jaren hebben verschillende voetbalveiligheidsprojecten financiële steun ontvangen om racisme, discriminatie en andere veiligheidskwesties binnen het Belgische voetbal aan te pakken. Al deze projecten hebben ook tastbare resultaten geboekt en concrete acties ondernomen om de voetbalgemeenschap veiliger en inclusiever te maken.
07 maart 2024
De AD Veiligheid en Preventie (ADVP) zet zich in tegen online haat in het Belgische voetbal, een alsmaar groeiend probleem in onze samenleving. Want ook sporters worden steeds vaker het slachtoffer van cyberpesten.